haber, haberler, medyafaresi haberleri, foto galeri, video, videolar, sondakika, son dakika, magazin haberleri, medya, spor haberleri, recep tayyip erdoğan, seçim, siyaset, gazete manşetleri, gündem, son haberler

Özel hastanelere anne odaları zorunluluğu geldi

Unknown | 21:15 | 0 yorum

Özel hastanelere anne odaları zorunluluğu geldi

Sağlık Bakanlığı, kendi bünyesindeki hastanelerde anne odaları bulunmasını zorunlu hale getirmesinin ardından aynı şartı özel hastaneler ve üniversite hastanelerine de getirdi.

2012'de binde 11.6 olan bebek ölüm hızının azaltılması amacıyla hazırlanan yönetmeliği yayınlayan bakanlık, kamu hastane birliklerini, üniversiteleri ve özel hastaneleri uyararak yenidoğan servislerinde anne odaları bulunma şartı getirdi.

Servisle aynı katta ve bir yataklı olacak

Bakanlığın hazırladığı yönetmeliğe göre bünyesinde yenidoğan yoğun bakım servisi bulunan hastanelerde, özellikle prematüre bebeği olan annelerin sağlıklı tedavi süreci geçirmesi için düzenlemeler yapılması istendi. Bu kapsamda anne ve bebeğin taburcu olmadan önce, bebekleriyle birlikte kalabilecekleri ve servis ile aynı katta olan, en az bir yataklı olmak kaydıyla anne uyum odaları açılması zorunlu hale getirildi. Üniversiteler ve özel hastaneler bünyesinde de kurulması zorunlu tutulan odaların belirlenen şartlara uygun olması istenirken, anne ve bebeğin sağlığı açısından hijyen kurallarına dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulunuldu.

Yenidoğan ünitelerine sıkı denetim

Yenidoğan yoğun bakım servislerinin denetlenmesi ve tescili için görevlendirilecek komisyonda ise değişikliğe gidildi. Böylece yenidoğan servislerinin uygun olduğunu belirlemek ve onaylamak için il sağlık müdürlüğünden 4 uzmanın komisyon oluşturması istendi. Komisyonun il sağlık müdürlüğünden bir müdür yardımcısı başkanlığında, kamu yataklı sağlık hizmetleri şube müdürlüğünden uzman, çocuk enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı doktor, yenidoğan yoğun bakım konusunda deneyimli bir çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı doktorun katılımı ile gerçekleştirilebileceği vurgulandı.
STAR

Kategori: , , , , ,

0 yorum