haber, haberler, medyafaresi haberleri, foto galeri, video, videolar, sondakika, son dakika, magazin haberleri, medya, spor haberleri, recep tayyip erdoğan, seçim, siyaset, gazete manşetleri, gündem, son haberler

Esatpaşa İmam Hatipliler'den anlamlı hediye

Unknown | 06:04 | 0 yorum

Esatpaşa İmam Hatipliler'den anlamlı hediye

Ataşehir Esatpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklara oyuncak gönderdi.


Kamp şartlarının zorluklarını ve çocukların oyuncak ihtiyacını düşünen Esatpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, okul çapında "Oyuncak Kampanyası" düzenledi.
Okul aile birliği ve velilerin de destek verdiği kampanya kapsamında toplanan oyuncaklar, kamyonla Adana'daki kampta kalan Suriyeli çocuklara gönderildi. 100 paket oluşan yardım malzemesi arasında ayakkabı ve giysi de yer aldı.
Okul Müdürü Selami Yalçın, çocuklar için oyunun, ekmek ve su kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu söyledi.
Öğrencilerin oyuncak yardımı kampanyası önerisiyle kendisini ziyaret ettiğini anlatan Yalçın, "Önerilerinden büyük bir memnuniyet ve heyecan duydum. Veli toplantısında velilerimize durumu anlatarak onların da desteğini istedik. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yüreklerini ve sevgilerini ortaya koydular. Yardım paketlerini bir grup idareci, öğretmen, veli ve öğrenciyle bugün Adana'ya gönderdik. Bugün ve yarın kampta oyuncakları dağıtarak çocukların sevinçlerine bizzat şahit olmak istiyoruz. Umarım misafirperverlik görevimizi ifa etmiş oluruz. En büyük temennimiz iç savaşın bir an önce bitmesi ve Suriyeli çocukların bu oyuncaklarla evlerinin ve okullarının bahçesinde oyun oynamalarıdır" diye konuştu.
Esatpaşa İmam Hatip Lisesi öğrencisi Rümeysa Aslan da şehir içinde, sokaklarda, oyun parklarının yetersiz olduğu yerlerde, oyuncağın ne kadar anlamlı olduğunu öğretmenlerinin anlatması üzerine savaş mağduru çocukların durumunun akıllarına geldiğini ifade ederek, bunun üzerine "Oyuncak Kampanyası" fikrinin geliştiğini belirtti.
Önerilerini, öğretmenleri ve okul müdürüne anlattıklarını dile getiren Aslan, "Onlar da kabul ederek sahip çıktılar ve bize yardımcı oldular. İnşaallah kardeşlerimizi sevindirebiliriz" dedi.
Çad'da su kuyusu açılması için kampanya
Bu arada öğrencilerin okulda düzenlediği bir diğer kampanyada Çad'da iki köye su kuyusu açmak için para toplandı.
Bazı temaslarda bulunmak üzere İstanbul'da bulunan Türkiye'nin Çad Büyükelçisi Ahmet Kavas, Esatpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret ederek öğretmen ve öğrencilerle düzenledikleri kampanya için teşekkür etti.
Kampanyayı çok anlamlı bulduğununu belirten Kavas, "Bu çalışma beni çok etkiledi. Öğrencilerin biriktirdikleri harçlıklarını insani duygularla Çad'a göndermeleri takdire şayan bir davranış" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA

Kategori: , , ,

0 yorum