haber, haberler, medyafaresi haberleri, foto galeri, video, videolar, sondakika, son dakika, magazin haberleri, medya, spor haberleri, recep tayyip erdoğan, seçim, siyaset, gazete manşetleri, gündem, son haberler

Başörtülü öğretmene psikolojik baskı

Unknown | 06:06 | 0 yorum

Başörtülü öğretmene psikolojik baskı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde görev yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehtap Akköprü, başörtüsü ile derse girdiği için öğretmen arkadaşlarından baskı gördüğünü iddia ederek şikayetçi oldu.

Başörtüsü ile derslere girdiği için bazı meslektaşlarının psikolojik baskısına maruz kaldığını ve tehditler aldığını söyleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehtap Akköprü, görev yaptığı okulda kızının da eğitim aldığını, anaokulunda okuyan kızına başörtüsünden dolayı ayrımcılık yapıldığını ve kızının okula gitmek istemediğini, öğretmenler odasına girdiğinde saldırgan tavırlar ile karşılaştığını ve şikayeti üzerine okula gelen müfettişe de yazılı ifade verdiğini söyledi.
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak ise konuyla ilgili olarak, "Bu yaşanan olayı takip edeceğiz. Cumhuriyetin sözde savunucusuyum diyen bazı kişiler, beraber görev yaptıkları arkadaşına baskı uygulamayı görev biliyor" dedi.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı da, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını ve müfettişlerin incelemelerini sürdürdüğünü açıkladı.
Kaynak: İHA

Kategori: , , , ,

0 yorum