haber, haberler, medyafaresi haberleri, foto galeri, video, videolar, sondakika, son dakika, magazin haberleri, medya, spor haberleri, recep tayyip erdoğan, seçim, siyaset, gazete manşetleri, gündem, son haberler

Merkel, çocuk parasını 219 Euro'ya çıkarıyor

Unknown | 12:55 | 0 yorum


Almanya'da federal seçime dört aydan az bir süre kala siyasi partiler seçim vaatlerini seçmenlerle paylaşıyor. Vaatler arasında çocuk parası da var...

Almanya'da Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Başkanı ve Başbakan Angela Merkel, seçmenlere, çocuk parasında artış, annelik döneminin emekliliğe sayılması, okul ve alt yapıya yıllık bir milyar Euro daha fazla yardım ve kira bedellerin yükselmesinin engellenmesi vaadinde bulunuyor. Merkel'in seçim paketinin maliyeti 28, 5 milyar Euro.

Hıristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Başbakan Angela Merkel'in 23 Haziran 2013 tarihinde kamuoyuna açıklayacağı seçim paketinin maliyetinin 28,5 milyar Euro olması bekleniyor. Annelere emeklilik, çocuk parasında artış, ev kiralarının artışını engelleme gibi birçok konuda rakiplerine fark atmak isteyen Merkel'in vaatlerinden en fazla çocuklu aileler kazançlı çıkacak. Handelsblatt'ın yayınladığı taslağa göre, Merkel seçmene oldukça pahalı seçim hediyesi veriyor.

ÇOCUK PARASI 219 EURO OLACAK

CDU Genel Başkanı Merkel, çocuklu ailelerin daha iyi desteklenmesi için en düşük miktar olan çocuk parasını 184 euro'dan219 Euro'ya çıkarmayı hedefliyor. Çocuklu aileler için vergi indirimi miktarının düşürülmesi planlanıyor. Bunun bütçeye maliyeti 7,5 milyar Euro olacak. CDU'nun seçim programında 1992 yılından önce doğan çocukların annelerinin‘Çocuk yetiştirme dönemleri' emekliliğe sayılacak ve mesleğini yerine getiremeyen anneler ‘Mesleki yetersizlik emekliliği' kapsamına alınacak. "Çocukları için tercihte bulunan anneler onurlandırılacak" notunun düşüldüğü vaadin maliyeti yaklaşık 20 milyar Euro olacak.

Altyapıyı unutmayan Başbakan Merkel, seçimi kazanmaları halinde yıllık okul, yol ve alt yapı çalışmalarına her yıl bir milyar Euro daha fazla harcayacak. Son yıllarda kiraların artışına dikkati çeken Merkel, yeni ev kiralayanlara kiralarda artış yaşanmayacağı vaadinde bulunurken, Almanya'nın birçok yerinde boş duran askeri kışlaları yerleşim yeri olarak halka açacakları müjdesini verdi. Merkel'in milyarlarca Euro'luk seçim paketini CDU'lular desteklerken Maliye Bakanlığı'ndan uyarı geldi. Maliyetin sınırlandırılması tavsiyesinde bulunan Maliye Bakanlığı, harcamaların kısıtlanmasının dengeli bir bütçe için en iyi yol olduğu ifade edildi.

Kategori: , , , , ,

0 yorum