haber, haberler, medyafaresi haberleri, foto galeri, video, videolar, sondakika, son dakika, magazin haberleri, medya, spor haberleri, recep tayyip erdoğan, seçim, siyaset, gazete manşetleri, gündem, son haberler

Başbakan Erdoğan İstanbul'da konuşuyor

Unknown | 12:49 | 0 yorum

Başbakan Erdoğan İstanbul'da konuşuyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da katıldığı genel kurulda konuşuyor... Erdoğan'ın gündemdeki gelişmelere ilişkin önemli açıklamalar yapması bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 20. Olağan Genel Kurulu ile Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenecek İlim Yayma Cemiyeti Genel Kurulu'nda konuşuyor...
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;
Başbakan Erdoğan konuşmasına ihracaat rakamlarını vererek başladı. Türkiye İhracatçılar Meclisi başkan ve üyelerine teşekkür etti.
TÜRKİYE EKONOMİSİ 
-Geçen 10 yılda sektör 4 kat artış sağladı. İhracatın önündeki engelleri tek tek kaldırıyoruz. 
-Her zaman destekçiniz olmaya devam edeceğiz. 500 milyar hedefine doğru kararlılıkla ilerleyeceğiz. IMF'ye son borcumuzu ödedik ve borç defterini kapattık. Şimdi ise 5 milyar dolar borç vermek için görüşmeler sürüyor. 2002'e yüzde 63 olan faiz yüzde 4.67'ye geriledi. 
MUHALEFETE TEPKİ
-En az iktidar kadar muhalefet kadar kaliteli olmalı, çalışmalı ve proje üretmelidir. Muhalefet iktidara yaklaşamıyorsa, muhalefet görevi sağlıksız yapıyor. Böyle giderse bu işin başına uç kişiler geçer. Bizde muhalefet kitlelerin arkasına takılıyor, oradan oraya savruluyor. 
-Türkiye'de belli meselelerde gerilimin arttığını görüyoruz. Attığımız her adım sorgusuz koşulsuz eleştiriliyor, tepkilerle karşılanıyor. Türkiye'de parlamenter sistem tıkır tıkır işliyor. Hükümetin dilediğini yapacağını asla iddia etmiyoruz. 
BİDON KAFA, GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM OLARAK GÖRÜLDÜ
-Hükümet 76 miyonun hükümetidir. Bunun hassasiyetiyle hareket etmelidir, bu bizim ilkemizdir. Çoğunluk azınlık üzerinde nasıl baskı kuramazsa azınlık da çoğunluğa dayatmalarda bulunamaz. Çoğunluk maalesef bugüne kadar 'Bidon kafalı, göbeğini kaşıyan adam' olarak görüldü.
-Demokrasiye tuzaklar kuruldu. Sandıkta başarılı olamayanların hangi oyunlara başvurduğunu yaşadık. 
Kaynak: Haber7

Kategori: , , , , , ,

0 yorum